Tänäänkin naista saa läpsäyttää, jotta se ei joutuisi hysteriaan.

17.03.2023

Tytär vie äidin kauneuden mennessään, totesi ystäväni Eleanoria odottaessani. Siitä kauneudesta nyt niin välitä, mutta yllätyin tyttären saatuani siitä, kuinka paljon olen 2v aikana vanhentunut henkisesti.

Minua vaivaa se, että naista saa edelleenkin läpsäyttää, jotta se ei vaivu hysteriaan.

Elämä ennen tytärtä oli jotenkin huolettomampaa. Uutiset ja tekoäly syytävät silmille artikkeleita tyttöjen tämän aikakauden kasvaneista haasteista.

HS kirjoitti artikkelissaan, kuinka naisten kokemaa väkivaltaa tai sen uhkaa ei edelleenkään tunnisteta.

Kuinka me voimme olla lähes samassa tilanteessa edelleenkin, kohta 46v myöhemmin kuin itse syntyessäni tänne?

Tulipa mieleeni kuluneen vuoden aikana kuulemani tarinat elävästä elämästä, kuinka moni naisjohtaja, päättäjä, asiantuntija ja poliitikko on vahva ja menestyy omassa työssään, mutta joutuu pienentämään itseään parisuhteessaan, vapaa-ajallaan väkivallan tai sen uhan takia.

Miksi tämä aihe on yhteiskunnassamme niin tabu? Oheisen HS-artikkelin tutkijan mukaan:

"Aaltosen mukaan uhreilla oli vähän turvakotikäyntejä tai heidän suojakseen määrättyjä lähestymiskieltoja."

Kertooko se yhteiskuntamme asenteista, että väkivaltaa kokeva nainen ei voisi olla hyvä johtaja, työntekijä ja asian tultua ilmi, hän menettäisi luottamuksen toimia tehtävässään ja siksi asian salassa pysymiseksi turvakodin tarjoamat palvelut eivät tavoita näitä naisia?

Tiedämme, että lähestymiskiellosta ei käytännössä ole aina apua ja poliisilla ei valitettavasti ole resursseja, ymmärrystä tai jopa osaamista kaikissa tilanteista.

Meillä on iso joukko mukavia miehiä, jotka nurkkaan ahdistettuna tai asemansa uhatuksi kokiessaan ottavat sen miehisen keinon tai sillä uhkaamisen työkalupakistaan.

Osalle toimintamallien muuttamiseksi sopii asiasta keskustelu terapeutin tai poliisin kanssa, mutta tosiasia on, että on myös iso joukko miehiä, jotka uskovat fyysiseen ylivoimaan. He rohkeasti käyttävät myös tätä tosiasiaa ratkaistakseen tilanteen edukseen. Näitä miehiä löytyy kaikista yhteiskuntaluokista ja valitettavasti vanha sananlasku suutarin lapsilla ei ole kenkiä, pitää tässäkin paikkansa. Näistä asioista ei vain puhuta tarpeeksi rohkeasti ääneen saatika varsin miehisillä aloilla puututa edes työhyvinvointikysymyksinä.

"No se nyt on sellainen äkkipikainen ja temperamenttinen, mukava mieshän se on, tulee kaikkien kanssa toimeen ja on helvetin kova tekemään töitä"-selitykset eivät vie pois sitä tosiasiaa minkälaista elämänlaadun laskemista toimintamallit tuovat mukanaan lähipiirille.

Uutisissa näkyvät jutut ovat vain jäävuoren huippu siitä, kuinka paljon itse väkivaltaa arjessa kansamme riveistä löytyy.

Kuvissa ei nähty tapausta, jossa korkeasti koulutettu nainen pahoinpideltiin kumppaninsa puolesta kasvoihin niin, että tarvittiin mm.useita korjausleikkauksia. Yhteiskunnallista asemaa nauttiva puolison perhe yritti oikeustoimet välttääkseen päästä rahaa maksamalla tilanteesta eroon.

Lehdestä ei voitu lukea sitä, kuinka humalapäissään puoliso pahoinpiteli johtavan naispoliitikon.

Eikä sitä, kuinka yhteiskunnallista asemaa nauttiva korkea virkamies kontrolloi puolisoaan ujuttamalla tämän puhelimeen ja koneeseen seurantaohjelman ja siruttamalla uusimmalla tiedustelutekniikalla tämän auton, jopa kengät, jotta voisi tietää missä tämä kulkee ja keitä sosiaalisessa työssään tapailee.

Ne, joilla on tietoa, taitoa, keinoja ja valtaa, niitä myös osaavat käyttää.

Tarvitsemme ennaltaehkäisevää työtä, eri tahojen tiiviimpää yhteistyötä, perheiden tukipalveluita, määrärahoja turvakotitoiminnalle, matalan kynnyksen tukipalveluille, virkavallalle sekä osaamista ja lisää koulutusta oikeuslaitokselle ja terveydenhuollolle.

Sen lisäksi tarvitsemme myös naisten kommandojoukot.

Luotettavan naisten yhteistyökumppanin, joka tietää, tunnistaa ja tukee naisia ja tyttöjä aina korkeasta yhteiskunnallisesta asemasta tavallisen perheen äidin kautta maahanmuuttajanaisiin saakka niin konkreettisin ennalta ehkäisevin neuvoin kuin käytännön 24/7h vartiointiliiketoiminnan puitteissa toimivan henkilösuojauksen keinoin.

Meillähän on arviolta n.11.000 asepalveluksen suorittanutta naista, joilla on aseenkäyttötaito ja useilla oma ase ja luvatkin kunnossa.

Kyllä se siitä hoituu. Ammattitaidolla ja yhteistyöllä.

Kun puheet eivät riitä, tarvitaan lisää käytännön tekoja. 

Naiselta naiselle. ❤️


https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009455045.html?share=242699ed4f250ebdd56fa01048e2e2ac Tutkimus: Kumppaninsa surmaamiksi joutuneiden naisten kohtaamaa väkivaltaa ei tunnisteta

https://naisjarjestot.fi/naisjarjestot-lahisuhdevakivallan-ennaltaehkaisyyn-tarvitaan-laki/

Kuva: today i found out - feed your brain

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita